Oppkjøp av tidligere Mestringshuset i Tromsø

T. Kolstad Eiendom har igjen vært på handletur i Tromsø. Nå har Kolstad punget ut for et frittliggende bygg på Tromsøya, nå kjent som Fiolvegen aktivitetshus. – Et greit kjøp. Det er ei ren rasjonell vurdering, omtaler bodømannen til AN om sin siste investering.

Leieavtale

Bygget er på omlag tusen kvadratmeter. Én av hovedgrunnene til at Kolstad la inn bud og fikk tilslaget, var den eksisterende leieavtalen Tromsø kommune har i bygget:

– Den er på nesten ti år, sier Kolstad.

Nordlys skrev i 2019 at den avtalte leiesummen for kommunen - som ble inngått i august 2018 - var på 1,5 million kroner i året.

Etter det AN erfarer betalte eiendomsinvestoren trolig rundt 25 millioner kroner for Fiolvegen 10.

Bygget, som ble oppført i 2006 ble sist omsatt i markedet i 2010. Da var prisen på 12 millioner kroner for bygget som nå huser flere kontorlokaler, garasje, lagerrom, dusj og badstu, samt større arealer for fellesrom.

Bygget var tidligere omtalt som Mestringshuset, som skulle gi et dagsentertilbud til personer med utviklingshemning og andre kognitive funksjonsnedsettelser i Tromsø kommune, men ved utgangen av 2020 var bygget fortsatt ikke benyttet til dette.

I pandemien har bygget vært brukt som testsenter.

Tromsø-raid

Med investeringen rår Kolstad nå over 16.000 kvadratmeter eiendom i Tromsø. I fjor høst bladde eiendomsinvestoren opp cirka 215 millioner kroner for Nordea-bygget i byen. I tillegg eier han Amundsengården på havneterminalen som huser Torghatten.

– Jeg liker Tromsø veldig godt, sier Kolstad - før han forklarer hvorfor han investerer såpass mye i Nordens Paris:

– Byen har nesten 80.000 innbyggere, så den er større enn Bodø. Jeg synes Tromsø er en veldig bra by som er viktig for både landsdelen og Norge...

Les hele saken i avisa Nordlys